Lise Öğrencilerinin Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Sitesine Yönelik Görüşlerinin Değerlendirilmesi - Bahçeci, Ferhat; Efe, Burak (My University, 2018)
Bu çalışmada, lise öğrencilerinin EBA Ders web sitesi hakkındaki görüşlerinin neler olduğu değerlendirilmeyeçalışılmıştır. Araştırmanın katılımcılarını EBA Ders web sitesini kullanmış, iki Anadolu lisesinde 2016-2017 eğitimöğretim yılında öğrenim gören 174 öğrenci oluşturmaktadır. Araştırmada tarama modeli kullanılmıştır. Araştırmacılartarafından geliştirilen anket formu ile elde edilen veriler, tanımlayıcı olmayan istatistik teknikleri ve ilişkisiz örnekleriçin tek yönlü varyans analizi (ANOVA) ile analiz edilmiştir. Çalışma sonunda elde edilen bulgulara göreöğrencilerin büyük çoğunluğunun internete evden bağlandığı ve EBA web sitesine bağlanmak için kullandıkları araçolarak bilgisayarı tercih ettiği görülmüştür. Bununla birlikte öğrenciler, EBA Ders web sitesine rahatlıklabağlanabildiklerini belirtmiştir. Ayrıca öğrenciler EBA Ders web sitesindeki içerikleri yeterli bulmadıklarını ifadeetmişlerdir. Bununla birlikte 9. sınıf öğrencileri EBA Dersteki testlerin öğretici olduğunu ve EBA’nın dersbaşarılarını artırdığını belirtirken 12. sınıf öğrencileri bu konularda olumsuz görüş belirtmiştir. Öğrencilerin geneliEBA Ders web sitesindeki içeriklerin üniversite sınavları için yeterli olmadığı görüşündedir. EBA Dersteki içeriklerinlise düzeyindeki öğrencilere basit geldiği ve lise öğrencilerinin yaş seviyelerine uygun olmadığı düşünülmektedir.EBA Ders web sitesinin içeriklerinin öğrencilerin sınıf düzeylerine göre yeniden düzenlenmesi ve güncellenmesitavsiye edilmektedir.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları