CİHAN TARİHİNİN UMÛMÎ HATLARI - GÖLER, DEMET (Fırat Üniveristesi, 2014)
Cihan Tarihinin Umûmî Hatları adlı eser, xx. yy'ın başlarında meydana gelen Cihan Harbinin toplumların ekonomik, sosyal ve siyasi yapısında meydana getirdiği büyük değişimin doğurduğu yeni yapıdaki milletlerarası münâsebetleri anlatmaktadır. Eserde bütün egemenlikler, tek bir egemenlik içinde eritilmezse, milliyetlerin üstünde bir güç yaratılmazsa dünyanın yok olacağı belirtilmektedir. Ayrıca insanlar kendi ortaya çıkardıkları şeyler altında ezilmek itemiyorlarsa er geç federal bir dünya devleti altında birleşmelidirler. Dünya tarihini ve siyasetini bilmek tarihimizi daha iyi anlamamızı sağlar. Anahtar Kelimeler: Dünya, Federal, Egemenlik, Gelişme, Savaş.

The monument which called public lines of the history of the universe explain that 19th century occured at the beginning of the World War's society's economic, social and political structures that bring about major changes in the structure of the new breed of international relations in. It is stated in the monument, all sovereignty, if it isn't dissolved in a single sovereignty and if a power isn't created over the nationality, there will be no world. If the people don't wish to crush under their own things, sooner or later must unite under a federal word government. Known the history of the word and politics allows us to better understand our history. Keywords: World, Federal, Sovereignty, Development, War
Public Lines of the World History
Keywords: Tarih