BETA (Betta splendens Regan, 1910) YETİŞTİRİCİLİĞİ - Yonar, Serpıl Mıse; Harlıoğlu, Muzaffer Mustafa (My University, 2008)
Ülkemizde akvaryumlarda balık yetiştirme konusuna ilgi son yıllarda oldukça artmıştır. Bilimsel olarak Betta splendens ismiyle bilinen Kavgacı Siyam Balığı ise özellikle erkek bireylerinin kavgacılığı, renkleri, yüzgeçlerinin çekiciliği ve nispeten diğer balıklardan farklı davranışları ile akvaryum balıkları içerisinde ilgi çeken türlerden biri olmuştur. Bu çalışmada, Betta splendens'in morfolojisi, biyolojik özellikleri, kontrol altındaki üretimleri ve yetiştiriciliğini konu edinen bir çalışma hazırlanmıştır
Keywords: Biyoloji; Balıkçılık; Deniz ve Tatlı Su Biyolojisi