Asfalt betonu kaplamaların farklı sıcaklıklarda dayanımı - Sayın, Erkut; Yıldırım, Bekir (My University, 2005)
Bu çalışmada asfalt çimentosu olarak AC 75 - 100, agrega olarak ise bazalt kullanılarak Marshall numuneleri hazırlanmış ve optimum bitüm oranı tespit edilmiştir. Bu işlemlerden sonra numuneler farklı sıcaklıklarda (-10 °C, 0 °C, 10 °C, 20 °C, 30 °C, 40 °C) 24 saat bekletilmiştir. Bu sürenin sonunda basınç dayanımı deneyine tabi tutularak asfalt betonunun farklı sıcaklıklardaki gerilme ve birim şekil değiştirme ilişkisi incelenmiştir.
Keywords: İnşaat Mühendisliği; Malzeme Bilimleri; Özellik ve Test