Algılanan okul güvenliğinin öğretmen adaylarının öfke düzeylerine etkisi - Çankaya, İbrahim H.; Arabacı, İ. Bakır (My University, 2010)
Tarama modeline dayalı bu araştırmanın amacı, öğretmen adaylarının okul güvenliği algılarının öfke düzeyleri üzerindeki etkisini değerlendirmektir. Araştırmanın çalışma grubunu Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesinde 2008-2009 akademik yılı bahar döneminde öğrenim gören öğretmen adayları oluşturmaktadır. Araştırmada basit tesadüfi örneklem yöntemine göre araştırma grubu içerisindeki öğretmen adayları (407) uygulamaya dahil edilmiş ve geriye dönen 248 ölçme aracı analiz edilmiştir. Araştırmanın sonucunda, öğretmen adaylarının okul güvenliği algıları ile öfke düzeyi arasında ters yönde bir ilişkinin mevcut olduğu görülmektedir. Öğretmen adaylarının okul güvenliğini algıları öfke düzeyini anlamlı olarak yordamaktadır.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları; Psikoloji; Davranış Bilimleri