SAĞDIÇLAR VE ULUPINAR KÖYLERİ HALK İNANIŞLARININ KARŞILAŞTIRILMASI - YAĞBASAN, BAHATTİN (Fırat Üniveristesi, 2001)
Yüksek Lisans Tezi SAĞDIÇLAR VE ULUPINAR KÖYLERİ YAYGIN HALK İNANIŞLARININ KARŞILAŞTIRILMASI Bahattin YAĞBASAN Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı Dinler Tarihi Bilim Dalı 2001, Sayfa: 71 "Sağdıçlar ve Ulupmar Köyleri Yaygın Halk İnanışlarının Karşılaştırılması" adlı çalışmamız, Giriş ve üç bölümden oluşmaktadır. Giriş bölümünde her iki köyün tarihi ve coğrafyası hakkında bilgi verilmiştir. Birinci bölümde Sağdıçlar Köyünün doğum, evlenme ve ölümle ilgili yaygın halk inanışları, ikinci bölümde Ulupınar köyünün doğum, evlenme ve ölümle ilgili yaygın halk inanışları gözlem ve mülakat yoluyla araştırılmıştır. Çalışmanın üçüncü ve son bölümünde Sağdıçlar ve Ulupmar Köylerindeki bu yaygın halk inançlarının karşılaştırılması yapılmıştır. Değerlendirme ve Sonuç bölümünde ise Sağdıçlar ve Ulupınar köylerindeki halk inanışlarının kısaca eski Türk inanışları ile bağlantısı verilmeye çalışılmıştır. Bu çalışma bibliyografya ve ekler bölümüyle sona ermektedir.

SUMMARY Master Thesis SA?DIÇLAR AND ULUPINAR VILLAGE'S COMPARE OF WIDE SPREAD COMMON PEOPLE BELIEF Bahattin YA?BASAN The university of Fırat Soccial Sciences Institute Main Science Branch of Philosophy Religion Sciences 2001, Page 71 "Sağdıçlar and Ulupmar village's compare of common people belief named working has got entrance and three part Entrance part had enlightened about of every two village's history and gogaphy First part told us birth marriage and dead connection with the village of Sağdıçlar, second part told us birht marriege and dead connection with the village of Ulupmar, They had searched us them with observation and avdience. Third and last part are doing comparing this widespread common people belief in that village. His working finish bibliography and eclair part.
Sağdıçlar and Ulupınar village`s compare of wide spread common people belief
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Din; Religion