GTA yöntemi kullanılarak FeCrC ve WC kaplanmış sade karbonlu SAE 1020 malzemesinin aşınma davranışının araştırılması - Buytoz, Soner; Yilmaz, Osman (My University, 2003)
Bu çalışmada, FeCrC, WC ve FeCrC/WC alaşımlarının tozları Tungsten Inert Gaz (TIG veyaGTA) tekniği kullanılarak düşük karbonlu AISI 1020 çeliğinin yüzeyinde ergitilip farklı mikroyapılar oluşturularak kaplandı. Belirlenen mikrosertlik ve aşınma sonuçlarına göre bu alaşımların düşük karbonlu çeliklerin yüzeylerinin kaplanmasında kullanılabileceği görüldü. Malzemenin kaplama yüzeyinde oluşan karbürlerle aşınma direncinin arttığı, en iyi aşınma direnci sertliğe bağlı olarak 1.2 gram/saniye toz yedirme oranında 20 j/cm2 enerji girdili 910 HV sertlikli FeCrC/WC kaplamalı SAE 1020 çeliğinden elde edildi.
Keywords: Mühendislik; Makine; Metalürji Mühendisliği