Mekatronik sistemlerin tasarlanmasında PSPICE kullanımına bir örnek - Tatar, Yetkin; Tuncer, Servet (My University, 2007)
Bu makalede, değişik bilim dallarının bir birleşimi olan mekatronik sistemlerin analizi ve modellenmesi için PSPICE kullanımı açıklanmıştır. Çalışılan sistem; kaskad bağlı beş-seviyeli bir inverter, onun beslediği bir üç fazlı asenkron motor ve miline bağlı bir yükten oluşmaktadır. Motorun üretmesi gereken moment; dinamik moment, yük momenti ve sürtünme momentlerinin toplamıdır. Bu şekilde oluşturulan sistemin ünitelerinin değişik modelleme seviyelerindeki aşamaları açıklanmış ve sonuçları incelenmiştir. Ayrıca model kütüphanelerinin oluşturulması ve kullanılmasından bahsedilmiştir.
Keywords: Mühendislik; Biyotıp; Mühendislik; Elektrik ve Elektronik; Mühendislik; Makine