MüSLüMAN SANATÇI KiMLiĞi üZERiNE DüŞüNCELER - Aslan, Mücahit (Fırat University, 1997)
Sanat, insanın gördükleri, işittikleri, his ve tasavvur ettikleri olayları ve güzellikleri, insanlarda estetik bir heyecan uyanduacak tarzda ifade etmesi, duygulan yoluyla varlığın içinden aldığı uyanlan, duygulu, etkili ve güzel bir biçimde tasvir etme çabasıdır.(l) Sanatçı ise, ince duygulara sahip, özel nitelikleri bulunan, aldığı gizli ve diğer beşed vasıtalann kavrayamayacağı derecede hassas işaretleri yakalayarak, kendine özgü kişiliği içerisinde veren şahıstır.(
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları