Giant hydronephrosis: An unusual cause of intraabdominal mass - Onur, Rahmi; Orhan, İrfan; Hayit, Hüseyin; Yalçınkaya, Fatih; Baydinç, Can (My University, 1999)
Dev hidronefroz, renal pelvi-kalisiyel sistem içerisinde 1 litreden daha fazla sıvı birikimi olarak tanımlanır. Dev hidronefroz olan olgularda böbrek ve renal pelvis orta hattı geçip tüm batını kaplayabilir ve çeşitli semptomlar verebileceği gibi asemptomatik de kalabilir. Literatürde bildirilen dev hidronefroz olguları sayı olarak birkaç yüzü geçmez, dolayısıyla hala nadir bir klinik antite olarak önemini sürdürmektedir. Bu çalışmada dev bir intraabdominal kitle nedeniyle kliniğimize başvuran 23 yaşında dev hidronefrozlu bayan hasta incelendi.
Keywords: Erişkin; Böbrek; Hidronefroz; Nefrektomi; İntraabdominal kitle