TAŞIYICI HAFİF BETONLARDA ÇELİK LİF KULLANILABİLİRLİĞİNİN ARAŞTIRILMASI - ŞATIR, YASEMİN (Fırat Üniveristesi, 2000)
YÜKSEK LİSANS TEZİ TAŞIYICI HAFİF BETONLARDA ÇELİK LİF KULLANILABİLİRLİĞİNİN ARAŞTIRILMASI YASEMİN ŞATIR Fırat Üniversitesi. Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı. 2000, Sayfa: 3 9 Bu çalışmada, taşıyıcı hafif betonlarda çelik lif kullanmanın betonun özelliklerini etkisi araştırılmıştır. Genel olarak hafif betonlar ısı ve ses yalıtımı amaçlan doğrultusunda kullanılmaktadır. Hafif betonlara çelik lif ilavesiyle bu malzemenin taşıyıcı amaçlı kullanımı cazip hale getirilmiştir. Bu amaçla üretilen beton numunelerde çelik lifin ağırlıkça yüzdesi değiştirilmiştir. Elde edilen standart silindir ve prizma numuneler üzerinde basınç, yarma, eğilme deneyleri yapılmıştır. Deney sonuçlan lifsiz hafif beton numunelerinin deney sonuçlarıyla karşılaştırılmıştır. Çelik lif ilavesiyle basınç, çekme dayanımlarında önemli ölçüde artış kaydedilmiştir. Dolayısıyla çelik lifli hafif beton kullanılarak normal betonun mukavemetine yaklaşılmaktadır. Anahtar Kelimeler: Çelik lif, Taşıyıcı hafif beton, Perlit, Pomza, Hafif Agrega, Dayanım.
Searched of the usage of steel fibre in lightweight concrete
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: İnşaat Mühendisliği; Civil Engineering