Elazığ ili içme ve kullanım sularındaki toplam alfa ve beta radyoaktivite seviyelerinin belirlenmesi - Canbazoğlu, Cumhur; Dogru, Mahmut; Yalcin, Mesut; Baykara, Oktay; Külahcı, Fatih (My University, 2000)
Bu çalışmada, Elazığ ilinin içme ve kullanım sularının toplam $\\alpha$ ve $\\beta$ radyoaktivite seviyeleri belirlenerek, elde edilen veriler bölge coğrafyası açısından değerlendirilmiş ve ilin toplam alfa ve beta radyoaktivite seviyesini gösteren bir haritası elde edilmiştir.
Keywords: Kimya; Analitik; Çevre Bilimleri