(4,5-DİHİDRO-1H-İMİDAZOL-2-İL) HETEROARİLAMİNLERİN SENTEZİ VE KAREKTERİZASYONU - DANIŞMAN, OSMAN (Fırat Üniveristesi, 2004)
Yüksek Lisans Tezi (4,5-DİHÎDRO-lH-İMtDAZOL-2-İL)HETEROARİLAMÎNLERİN SENTEZİ VE KAREKTERİZASYONU Osman DANIŞMAN Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı 2004, Sayfe:39 Dimetil - N-arilditiyoimidokarbonatlar aromatik aminlerin CS2, CH3I ve derişik NaOH ile reaksiyonundan elde edildi. Bu bileşiklerin etilen diaminle 8 saat 110 °C ısıtılması ile 2-arilamino imidazolinler sentezlendi. 2-arilamino imidazoünlerin morfolin ve piperidin ile reaksiyonundan N- Mannicch türevleri sentezlendi. Sentezlenen bileşikler İR, İH-NMR. teknikleri kullanılarak karakterize edildi Anahtar Kelimden Aroinoimidazolinler, Heteroaromatik aminler VI
Synthesis of (4,5-Dihidro-1H-İmidazol-2-İl) heteroarylamines and characterizations
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Kimya; Chemistry