Ahmed-i Dai'nin mahlas beyitlerinde hüsn-i tahallus - Birici, Sevim (My University, 2010)
Divan edebiyatının büyük şairlerinden olan Ahmed-i Daî XIV. yüzyılın sonu ile XV. yüzyılın başlarında yaşamıştır. Şair adının \"Ahmed\" mahlasının da \"Daî\" olduğunu kendisi söylemektedir. Ahmed-i Daî mahlasını şiirlerinin mahlas beyitlerinde hem mahlas hem de kelimenin anlamıyla tevriyeli olarak da kullanmıştır. Bu çalışmada \"dua eden\" anlamında olan Daî mahlasının sanatlı kullanımlarındaki hüsn-i tahallus beyitler tespit edilerek gösterilmeğe çalışılmıştır.
Keywords: Tarih; Edebiyat