XIX. YÜZYillN SONLARlNDA iSKENDERUN KAZASINDA MÜSLÜMANLAR VE GAYRiMÜSLiMLER - Tutar, Adem (Fırat University, 2002)
İskenderun, Osmanlı hakimiyeti boyunca Müslüman, Hıristiyan ve Yahudi toplulukların birlikte yaşadığı bir bölge olmuştur. Ancak XIX. Yüzyılın sonlarına doğru emperyalist devletler özellikle de Fransa, İskenderun ve çevresinde nüfuz edinebilmek için bölgedeki insaniann dini ve etnik yapılarını istismar etmiştir
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları