Konut İnşaatlarında Kalite Kontrol Amaçlı Kullanılabilecek Bir Bilgisayar Programının Geliştirilmesi - Polat, Hasan; Arıoğlu, Nihal (My University, 2014)
Bu çalışma, konut inşaatlarının yapım sürecinde şantiyeye getirilen malzemelerin, daha önceden hazırlananmalzeme şartnamelerine uygunluğunun kontrolü ve malzemenin imalat aşamasında kalite kontrolünün analitikbir şekilde sağlıklı yapılabilmesi, bir imalatın başlangıç süresinden bitiş aşamasına kadar bütün uygulamakoşullarının ve kabul kriterlerinin yerine getirilebilmesi, ardıl imalatların önkoşullarının yerine getirilebilmesinisağlamak amacıyla geliştirilecek bilgisayar programının geliştirilmesi ve inşaat sektöründe uygulanabilmesiamaçlanarak hazırlanmıştır. Ayrıca uygulayıcı firmaların ya da sektör profesyonellerinin, gerek şartnamelergerekse de uygulama kalite kontrol talimatlarının ortak bir veri tabanında saklanması, geliştirilmesi çalışmanınbir diğer ana amacıdır.
Keywords: Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği; İnşaat Mühendisliği