ÖKLİD UZAYINDA BENZER FRENET EĞRİLERİ - ALTIN, MUSTAFA (Fırat Üniveristesi, 2013)
Bu çalışma yedi bölümden oluşmaktadır.Birinci bölümde; bazı temel tanımlar ve teoremler verildi.İkinci bölümde; Bir eğrinin ortogonal (dik) çatısı incelendi.Üçüncü bölümde; Kendine benzer Frenet eğrilerin varlık ve teklik teoremleri incelendi.Dördüncü bölümde; Kendine benzer Frenet eğrilerin odak(focal) eğrisi incelendi.Beşinci bölümde; çift boyutlu Öklid uzayında kendine benzer Frenet eğrileri incelendi.Altıncı bölüm çalışmanın orijinal kısmı olup bu bölümde Kendine benzer Frenet eğrileri ile ilgili sonuçlar verildi.Yedinci bölümde bulunan sonuçlar yorumlndı.

This thesis consists of seven chapters.In the first chapter; some fundemental definitions and theorems are given.In the second chapter; An orthogonal n-frame of a curve is examined.In the third chapter; the uniqueness and existence teories of similar frenet curves are examined.In the Fourt chapter; the focal curve of similar frenet curves is examined.In the fifth chapter; the self-similar curves in the even-dimensional Euclidean spaces are examined. The sixth section is part of the orijinal study on the results in this section were self-similar Frenet curves.In the seventh; interpreted the results.
Similar frenet curves in euclidean space
Keywords: Matematik