MOLLAKENDİ BUCAK MERKEZİNİN (ELAZIĞ) COĞRAFİ ETÜDÜ - KULA, İBRAHİM (Fırat Üniveristesi, 2002)
Yüksek Lisans Tezi İbrahim KULA Mollakendi Bucak Merkezinin (Elazığ) Coğrafi Etüdü Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Coğrafya Ana Bilim Dalı 2002, 94 Sayfa Mollakendi Uluova'daki önemli tarım alanlarından, biridir. Güntaşı ve Karşı bağ Mollakendi'ye bağlı mahallelerdir. 1992"de belediye haline gelmiştir. Mollakendi toplu yerleşme özelliğindedir, nüfus yoğunluğu fazladır. Nüfusun büyük çoğunluğu tarımla uğraşır. Terör nedeniyle göç alan bir yerdir. Yerleşmedeki yapılarda kerpiç kullanılmıştır. İnceleme alanımızdaki arazi kullanımı durumuna bakıldığında: tarım arazileri, bağ- bahçe ve meralardır. Fazla eğimli olmayan ova yer altısuyu bakımından zengindir. Yer altı suyunun bir kısımda Elazığ'ın içme suyu ihtiyacını karşılamaktadır. I. Sınıf tarım arazilerinde şekerpancarı, buğday, arpa ve pamuk yetiştirilir.

Ill SUMMARY Master Thesis Ibrahim KULA Geographical Research of Central Country Town of Mollakendi (Elazığ) Fırat University The Institvation Social Sciences The Department of Geography 2002, 94 page Mollakendi is one of the most important agriculture area in Ulııova. Güntaşı and karşı bag are the districts of Mollakendi. In 1992 Mollakendi became a municipality Mollakendi is a tidy town. Density of population is too much. Most of the population work in agriculture areas. Cause of terror Mollakendi takes migration In Mollakendi the houses are built with sun-dried brick. When wc examine use of land in our area; we can see agriculture areas, vineyard- garden and pasture. Slope in our area is not very much. And Underground water is rich in this plain. Some of this underground water is used for needs of Elazığ The products in the first class agriculture area in our plane are sugar beet, wheat, barley and cotton.
Geographical research of central country town of Mollakendi (Elazığ)
Keywords: Coğrafya; Geography