27 NUMARALI ADANA ŞER'İYYE SİCİLİ H.1160 / M.1747 - YAŞA, SEVİM (Fırat Üniveristesi, 2004)
Yüksek Lisans Tezi 27 Numaralı Adana Şer'iyye Sicili Sevim YAŞA Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Bölümü 2004, Sayfa: VII+134 Hazırlamış olduğumuz 27 Numaralı Adana Şer'iyye Sicili H. 1160 (M. 1747) yılındaki belgeleri kapsamaktadır. Bu dönemde Adana bir eyalettir. Adana Eyaleti'nin en üst Ehl-i Şer' görevlisi kadı, en büyük Ehl-i Örf görevlisi vali idi. Bu çalışmada 27 Numaralı Adana Şer'iyye Sicilini tanıttıktan sonra belgelerin özetleriyle transkripsiyonlarını verdik, en son kısımda ise belgelerin genel bir değerlendirmesini yaptık. Anahtar Kelime: Adana, Şer'iyye Sicili, Kadı.

II SUMMARY Master Thesis Adana Şer'iyye Sicili No:27 Sevim YAŞA Fırat Universty The Institue of Social Sciences Section of History Date: 2004, Page: VII+134 27 Number Adana Şer'iyye Sicili that had been examined contains the documents of the events in 1 160 Hegira and 1747 Christian era. Ehl-i Ser' is the major kadi and Ehl-i Orf is the major as Vali Adana Province. In this study is after 27 Number Adana Şer'iyye Sicili was introduced the summary of the documents and transkriptions were given. At last part of the study a general evaluation was done. Key Words: Adana, Şer'iyye Sicili, Kadı.
Keywords: Tarih; History