?-DERECEDEN İSTATİSTİKSEL YAKINSAKLIK - YILDIRIM, MEHMET (Fırat Üniveristesi, 2024)
Beş bölümden oluşan çalışmanın ilk iki bölümünde konuyla ilgili kısa bir tarihçeden bahsedilmiş ve çalışmada kullanılan bazı temel kavramlara yer verilmiştir. Üçüncü bölümde fuzzy sayı dizileri için ?^m-genelleştirilmiş fark operatörü kullanılarak ?-dereceden ?^m-istatistiksel yakınsak ve ?-dereceden kuvvetli ?_p^m-Cesàro toplanabilir dizi sınıfları ve bunlarla ilgili temel bilgiler verilmiş olup dördüncü bölümde bu dizi sınıfları arasındaki bazı kapsama bağıntıları ifade edilmiştir. Son bölüm olan beşinci bölümde çalışmanın sonuçları kısaca özetlenmiştir.

In the first two chapters of the study, which consists of five chapters, a brief history of the subject is mentioned and some basic concepts used in the study are included. In the third chapter, ?^m-statistically convergent of order ? and strong ?_p^m-Cesàro summable sequence classes of order ? are given using the ?^m-generalized difference operator for fuzzy number sequences, and basic information about them is given, and in the fourth chapter, the differences between these sequence classes are given. Some inclusion relations have been expressed. In the last chapter, the fifth chapter, the results of the study are briefly summarized.
Statistical convergence of order ?
Keywords: Matematik