Su kaynakları sistemlerinde dinamik programlama problemlerinin genetik algoritma ile çözümü - Baylar, Ahmet; Öztürk, Mualla; Arslan, Abdussamet (My University, 1998)
Genetik Algoritma tekniği, evrim sürecinden etkilenerek, canlılarda yaşanan genetik sürecin bilgisayar ortamında gerçekleştirilmesi işlemidir. İşlemler bilgisayar hafızasına depo edilmiş kromozomlar üzerinde icra edilmektedir. Çaprazlama operatörü vasıtasıyla, kromozomlar arasındaki genetik bilgi sürekli olarak değişmekte ve topluluğun başarısı artmaktadır. Bu çalışmanın asıl amacı, su kaynakları sistemlerindeki dinamik programlama problemlerinin Genetik Algoritma ile hesaplanmasıdır. Bu maksatla, Genetik Algoritma esaslı bir optimizasyon programı geliştirilmiştir. Elde edilen sonuçlara göre Genetik arama metodunun hızlı ve hassas sonuçlar verdiği gözlenmiştir
Keywords: Su Kaynakları; Bilgisayar Bilimleri; Teori ve Metotlar; İstatistik ve Olasılık