HZ. İSA İL İLGİLİ RİVAYETLER - YAĞBASAN, KÜRŞAD (Fırat Üniveristesi, 2003)
Yüksek Lisans Tezi Hz. İSA İLE İLGİLİ RİVAYETLER Kürşad YAĞBASAN Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Ana Bili Dalı Hadis Bilim Dalı 2003, Sayfa: 93 Hz. İsa, Hıristiyanlığın kurucusu, Hıristiyanlar tarafından Tanrının oğlu ve insanlığın kurtarıcısı olarak kabul edilen, Kur'an-ı Kerim'e göre ise, Allah tarafından kendisine İncil verilen, hak bir peygamberdir. Hz. İsa'y1 peygamberimizin hadislerinden öğrenmek ve onun hakkındaki rivayetleri değerlendirmek için araştırma konusu yaptığımız "Hz. İsa İle İlgili Rivayetler" adlı çalışmamız, Giriş ve Uç bölümden oluşmaktadır. Girişte, çalışmada kullanılan yöntem ve teknikler hakkında bilgi verilmiş konuğuyla ilgili bazı kavram ve tanımlar açıklanmaya çalışılmıştır. Hristiyanhkta ve İslam'da Hz. Meryem'in hayatı ele alınıp incelenmiştir. Birinci bölümde, înciller'de Hz. İsa'nın hayatı ele alınıp incelenmiştir. İkinci bölümde, İslam dininde Hz. Meryem ve Kur'an-ı Kerim'de Hz. İsa'nın durumu ortaya konulmaya çalışılmıştır. Üçüncü bölümde, Hz. İsa ile ilgili hadisler verilerek bunların değerlendirilmesi yapılmıştır. Bu çalışmada bibliyografya ile sona ermektedir. Anahtar Kelimeler: Hz. İsa, Hadis, İncil, Kur'an-ı Kerim, Mesih, Peygamber.ABSTRACT Master Thesis RUMOURS ABOUT JESUS Kürşad YAĞBASAN The Ünivcrsitey of Firat Social Sciences Institue Basic Islamic Sciences Main Department of Hadith 2003, Page: 93 Jesus, being founder of Christianity, is accepted as son of God and saviour of human being. According to the Qu'an Jesus has been sent the holy book Bible by God and he is a prophet. In order to learn more about Jesus from our prophet's verses and evaluate the rumours we have prepared a study called "Rumours about Jesus" consists of an introduction and three chapters. In the introducton, we have given knowledge about the methods and technis and explained some concepts and definitions dealing the subject and the situation of the Virgin Mary in Chiristianity and in Islam. In the first chapter, Jesus in the Bible have been taken in hand and studied. In the second chapter, Jesus in the Qur'an have been evaluated, according to İslam. In the third chapter, hadiths about Jesus have been given and an evaluation of them has been done. This study ends with a bibliography. Key Words: Jesus, Hadith, The Bible, The Qur'an, Christ, Prophet
Rumours about Jesus
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Din; Religion