MANYETİK ALANLARIN İNSANA OLAN ETKİSİNİN İSTATİSTİKSEL ANALİZİ - BALIKÇI, KEMAL (Fırat Üniveristesi, 2002)
Bu tezde, manyetik alanların insan sağlığına olabilecek etkileri istatistiksel bir çalışmayla araştırılmıştır. Sonuç olarak, elektromanyetik alanların insanlarda baş ağrısı, aşırı sinirlilik, gözlerde rahatsızlıklar, uyku düzensizliği, refleks azalması, yorum yapma yeteneğinde azalma, kulakta işitme kaybı ve çınlama, yüz derisinde çatlaklar ve soyulmaya neden olabileceği sonucuna varılmıştır. ANAHTAR KELİMELER: Elektromanyetik dalgalar, İnsan sağlığı, SAR.

In this thesis, probable effects of electromagnetic fields and waves on human health have been search statistically. As a result, electromagnetic fields and waves cause some illness such as headache, quick-temperness, unconfortableness of eyes and etc. KEY WORDS: Electromagnetic waves, human health, SAR.
Statistically analyzes of magnetic fields effect of human
Keywords: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği; Electrical and Electronics Engineering