HZ. PEYGAMBER'E CiBiLLi FiiLLERiNDE TABi OLMA - Hanıye, Mazin Lsmail (Fırat University, 2010)
Bu makale, "Hz. Peygamber'e Cibilll fiilierinde tabi olma" başlığıyla, Hz. Peygamber'in fiilieri hakkında usfıli bir konuyu ele almaktadır.Bu konuda ulemii, nefsin arzuları ve beşeri davranışlarin teşride delil olamayacağı yönünde ittifak etmişlerdir. Bunların dışında kalanlar hakkında ise ihtilaf etmişlerdir. Konuya, "etteessi" nin anlamı ve hükmünü açıklayarak başladım. Sonra ittifak edilen konuya geçtim. Nihayetinde de mevzuyu, hakkında ihtilaf edilen meselelere çözüm önerileriyle bitirdim. Ulemanın konuyla ilgili ihtiHiflı görüşlerini ve tercih edilenleri arz ettim. Abstract: This
The Following of Actions Due to the Character of Prophet
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları