FIRAT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİNE YÖNELİK GÖRÜŞLERİNİN DEMOGRAFİK ÖZELLİKLERİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ - Yücel, Nurcan; Atlı, Yavuz (My University, 2014)
Bu araştırmanın amacı, üniversitede görev yapan akademik personelin üniversitesanayi işbirliğine yönelik eğilimlerini belirlemektir. Bununla birlikte, üniversite- sanayi işbirliği eğilimlerinin öğretim elemanlarının bir takım demografik özelliklerine göre farklılık gösterip göstermediği belirlenmeye çalışılacaktır. Araştırmanın evrenini, Fırat Üniversitesinin tüm akademik birimlerinde görev yapan öğretim elemanları oluşturmaktadır. Araştırmada, nicel araştırma yöntemi kullanılmış ve veriler Anket tekniği ile toplanmıştır. Elde edilen veriler SPSS 20 programında analiz edilmiştir. Araştırmanın sonucunda, öğretim elemanlarının ünvanları, görev yaptıkları akademik birim ve görev süresine göre üniversite- sanayi işbirliğine bakış açılarının bazı faktörlerde farklılık gösterdiği tespit edilmiştir. Bunun yanında, farklı demografik özelliklere sahip akademik personelin, teorik eğitimi sanayi birimlerine aktarılması konusunda bazı faktörler tespit edilmiştir.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları; İşletme