Yaşam amaçları ve meslek seçimi: üniversite öğrencileri örneği - Demirel, H. Gökçe; Demirel, Erkan T.; Düşükcan, Muhammet (My University, 2012)
Bu araştırmanın amacı, üniversite öğrencilerinin yaşam amaçları ve meslek seçimleri arasındaki ilişkinin incelenmesidir. Amacı gerçekleştirmek için Fırat Üniversitesi’nde öğrenim gören birinci sınıf öğrencilerinden anket yolu ile veri toplanmıştır. Anket, “yaşam amaçları ölçeği” ile bazı tanımlayıcı sorular içermektedir. Aritmetik ortalama, standart sapma ve ki kare testleri yapılarak, veriler analize tabi tutulmuştur. Sonuç olarak, içsel yaşam amaçları ile eğitim alınan alan ve eğitim düzeyi arasında manidar ilişki olduğu tespit edilmiştir. Bunun yanı sıra dışsal yaşam amaçları ile alman alan ve eğitim düzeyi arasında manidar ilişki olmadığı tespit edilmiştir.
Bildiri - Yayımlanmamış
Keywords: Yaşam amaçları; Meslek seçimi; Üniversite öğrencileri