Akut anterior miyokard infarktüsü ile başvuran dekstrokardili bir hastaya rescue perkütan koroner girişim: Olgu sunumu - Akbulut, Mehmet; Korkmaz, Hasan; Çakmak, Tolga; Kurtoğlu, Ertuğrul; Yavuzkır, Mustafa (My University, 2013)
Dekstrokardi az rastlanılan bir kardiyak anomalidir. Dekstrokardili kişilerde koroner arter hastalıklarının görülme sıklığı genel nüfustaki görülme sıklığıyla eşittir. Dekstrokardi ile akut miyokard infarktüsü birlikteliği çok az görülen bir klinik durumdur. Bu olgu ile, akut anterior miyokard infarktüsü ile başvuran dekstrokardili bir hastada sol ön inen koroner artere (LAD) başarılı perkütan koroner girişim uygulanmasını anlatmayı hedefledik. Dekstrokardili bir olguda standart görüntüler elde edilerek ve standart kateterler kullanılarak bu kataterlerin ters rotasyonu ile perkütan koroner girişimin güvenilir bir şekilde yapılabileceği gösterilmiştir.
Keywords: Genel ve Dahili Tıp; Acil Tıp; Kalp ve Kalp Damar Sistemi