Nesne kaynaştırma işlemi için sinirsel-bulanık tekniği tabanlı bir yöntem - Yastı, Ahmet Çınar; Arslan, Ahmet (My University, 2003)
Bu makalede, bilgisayar ortamında nesne kaynaştırma işlemi için sinirsel-bulanık mantık tekniğini kullanan bir yöntem sunulmuştur. Klasik nesne kaynaştırma yöntemlerinde, kaynaştırma işlemi yapılırken birleşim bölgesi ve birleşim yüzeyi şeklinin belli olması gerekir. Yapılan çalışmada kaynaştırma işleminde geçiş yüzeyi yapay sinir ağlan kullanılarak üretilmiş ve üretilen geçiş yüzeyi üzerindeki kontrol, bulanık mantık tekniği yardımıyla sağlanmıştır. Bu şekilde tamamen kontrollü bir geçiş yüzeyi elde edilmiştir. İleri beslemeli, eğiticisiz yapay sinir ağı modeli kullanılmış ve ağın ağırlık değişimi ayarlamasında bulanık mantık tekniği kullanılmıştır. .Uygulama olarak yöntem çeşitli nesnelere uygulanmıştır.
Keywords: Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği