A Rare Orthopedic Emergency: Both FractureDislocation of the Shoulder and Hip in a Patient - Altunkılıç, Tarık; Gurger, Mehtap; Batur, Ömer Cihan; Çelik, Suat; Atescelik, Metin (My University, 2015)
Giriş: Travmatik omuz ve kalça kırıklı çıkıkları yüksek enerjili travmalar sonucu oluşan ve uzun süreli morbiditeye yol açabilen ciddi yaralanmalardır.Olgu Sunumu: Bu olgu sunumunda, 72 yaşındaki erkek hastada, araç içi trafik kazası sonucu oluşan, sağ kalça çıkığı, asetabulum kırığı, pertrokanterik femur kırığı, sol inferior omuz çıkığı ve sol proksimal humerus kırığının birlikte olduğu nadir bir ortopedik acil olguyu sunduk.Sonuç: Oldukça nadir görülen kırık ile birlikte inferior omuz çıkığı (luxatio erecta) ve kalçanın kırıklı çıkığı daha önce aynı hastada tariflenmemiştir. Her iki durumunda da komplikasyon ve ek yaralanma oranları yüksektir
Keywords: Acil Tıp; Ortopedi