Purtscher-like Retinopathy Associated with Chronic Renal Failure: Case Report - Turgut, Burak; Kobat, Sabiha Güngör (My University, 2015)
Purtscher-like retinopati etyolojide travmanın rol oynamadığı nadir bir hastalıktır. Karakteristik fundus bulguları multiple beyaz iskemik infarktlar veya atılmış pamuk benzeri eksudalar, retinal hemorajiler ve optik disk kabarıklığıdır.Bu çalışmada kronik böbrek yetmezliği ile birlikte seröz retina dekolmanı olan nadir görülen bilateral Purtscher-like retinopatili bir olguyu sunmayı amaçladık
Keywords: Genel ve Dahili Tıp; Patoloji; Nörolojik Bilimler; Üroloji ve Nefroloji; Göz Hastalıkları