BİTÜMLÜ SICAK KARIŞIMLARDA KULLANILAN AGREGA CİNSİNİN KAPLAMANIN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ - DOĞAN, YÜKSEL (Fırat Üniveristesi, 2004)
Yüksek Lisans Tezi BİTÜMLÜ SICAK KARIŞIMLARDA KULLANILAN AGREGA CİNSİNİN KAPLAMANIN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ Yüksel DOĞAN FIRAT ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ ANA BİLİM DALI 2004, Sayfa: 58 Bu çalışmada, bitümlü sıcak karışımlarda kullanılan agrega cinsinin kaplamanın fiziksel özelliklerine etkisi araştırılmıştır. Bu amaçla Elazığ ili Hanpınar ve Karayazı yöresinden temin edilen, kalker, bazalt, kalker-bazalt ve bazalt-kalker karışımlarından meydana gelen dört farklı agrega grubu kullanılmıştır. Karayolları Genel Müdürlüğü Fenni Şartnamesi tarafından aşınma tabakası için verilen Tip II gradasyonu ortalama limitlerine göre hazırlanmış Marshall biriketleri üzerinde, Marshall stabilite ve indirekt çekme deneyleri yapılmış; agrega cinsinin kaplamanın optimum bittim oranına ve diğer fiziksel özelliklerine etkisi incelenmiştir. Sonuç olarak; en ekonomik karışımın tamamı kalkerden meydana gelen, dayanımı en yüksek olan karışımın ise tamamı bazalttan meydana gelen karışım olduğu görülmüştür. Anahtar Kelimeler: Asfalt kaplama, Agrega, Marshall Metodu, Gradasyon, Bitüm vm

SUMMARY Master Thesis THE EFFECT OF AGGREGATE TYPE USED IN THE BITUMEN HOTMIX TO THE PHYSICAL PROPERTIES OF PAVEMENT Yüksel DO?AN FIRAT UNIVERSITY GRADUATE SCHOOL OF NATURAL AND APPLIED SCIENCE DEPARTMENT OF CIVIL ENGINEERING 2004, Page: 58 In this study, the effect of aggregate type used in the bitumen hotmix, to the physical properties of pavement was investigated. For the experiments four different aggregate group were used which take form limestone and basalt, from Hanpinar and Karayazi regions of Elazig. The Marshall stability and indirect tension tests were applied to the Marshall samples. The samples were prepared according to the Type II gradation limits of General Directorate of Highways Technical Spesification. The effect of the aggregate type, to the optimum bitumen ratio and the physical properties of the pavement was investigated. It was observed from results that the most economical mixture was obtained from limestone and the mixture with the highest strength was obtained from basalt. Key words: Asphalt pavement, Aggregate, Marshall Method, Gradation, Bitumen IX
The effect of aggregate type used in the bitumen hotmix to the physical properties of pavement
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: İnşaat Mühendisliği; Civil Engineering