Hazar Gölü' nde su kalitesinin değerlendirilmesi - Ünlü, Ayhan; Uslu, Gülşad (My University, 1999)
Bu çalışmada Elazığ İli'nin 22 km güneydoğusunda bulunan önemli bir turizm potansiyeline sahip Hazar Gölü'nün DSİ tarafından belli periyotlarda dört yıl boyunca yapılmış olan fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik analizleri su kirliliği açısından irdelenmiş ve kıta içi su kaynaklan kalite kriterlerine göre smıflandırılmış, ötrofikasyon kontrol sınır değerleriyle karşılaştırılmıştır. Göl suyunun kalite kriterlerinin genel olarak I. ve II. sınıf suların özelliklerini gösterdiği ancak ötrofikasyon kontrol sınır değerlerinin aşıldığı görülmüştür. Ayrıca göl kirliliğinin önlenmesi için alınacak tedbirler sunulmuştur.
Keywords: Mikrobiyoloji; Çevre Bilimleri; Limnoloji