Yönetici Adayı Öğretmenlerin Kişisel Zaman Yönetimi Davranışları - Kocabaş, İbrahim; Erdem, Ramazan (My University, 2003)
Günümüz insanının sahip olduğu en kısıtlı kaynaklardan biri de zamandır. Bu araştırmada yönetici adayı öğretmenlerin, zaman yönetimine ilişkin davranışları incelenmiştir. Zaman yönetimi davranışları açısından öğretmenler, yaş, cinsiyet, mesleki deneyim ve görev yerine göre karşılaştırılmıştır. Genel olarak gruplar arasında anlamlı farklılıklar bulunmamıştır. Araştırmada yönetici adayı öğretmenlerin genel olarak zamanlarını iyi yönettikleri ortaya konulmuştur. Bunun yanında \"yararsız görüşmelere hayır diyebilme\" ve \"ziyaretçiler için belirli saatler ayarlama\" gibi zaman yönetimi açısından anahtar rol oynayan konularda öğretmenler zamanlarını kontrol edememektedirler. Araştırma sonuçları, benzer metodoloji ile farklı meslek grupları üzerinde yapılan araştırmalar ile karşılaştırılmış ve sonuçların birbirine yakınlığı dikkat çekici bulunmuştur. Buradan hareketle, zaman yönetimi konusunun, detaylarda farklılıklar gösterse de herkesin ortak bir problemi olduğu, insanların zaman yönetimine ilişkin davranışlarının mesleklere ve kurumlara göre farklılaşmadığı söylenebilir.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları