11 NOLU KÜTAHYA ŞER'İYYE SİCİLİ (2 CİLT) - CANPOLAT, RABİA DAĞ (Fırat Üniveristesi, 2003)
Yüksek Lisans Tezi 1 1 Nolu Kütahya Şer'iyye Sicili Rabia CANPOLAT Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Anabilim Dalı 2003, Sayfa:IX+608 Tezimin birinci bölümünde Osmanlı Devleti'nde Adalet Teşkilatı ve Şer'iyye Sicilleri hakkında bilgi verdim. Ayrıca bu bölümde Osmanlı Devleti'nde Kadılık Kurumu, Mahkeme ve Mahkeme Görevlileri ve Şer'iyye Sicillerinin Muhtevalarını inceledim. Tezimin ikinci bölümünde 11 Numarah Kütahya Şer'iyye Sicili'nde yer alan belgelerin konularına göre tasnifini yaptım. Sonra sonuç, bibliyografya ve koyarak tezimi tamamladım. Anahtar Kelimeler: Kadı, Sicil, Mahkeme, Belge
Numbered 11 Kütayha Şer'iyye sicili
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Tarih; History