Elazığ ve çevresindeki sismik aktivitelerin deprem parametreleri ilişkisinin incelenmesi - Doğaner, Adem; Çalık, Sinan (My University, 2014)
Çalışmada deprem parametreleri arasındaki ilişki istatistiksel olarak incelenmiştir. Bu parametreler deprem odak derinlikleri, deprem dış merkezleri, deprem magnitüdleri ve depremler arası süre olarak belirlenmiştir. Uygulama alanı olarak merkezi Elazığ olan 100 km yarıçaplı alandaki depremler seçilmiştir. Veri seti olarak bu bölgede 1900 ile 2010 yılları arasında gerçekleşen depremler çalışma kapsamına alınmıştır. Elde edilen sonuçlara göre depremlerin odak derinlikleri ile depremler arasındaki süre parametreleri arasındaki ilişki istatistiksel olarak anlamlı bulunmuştur (p<0.05). Deprem odak derinliklerinin depremler arası süreleri etkilediği tespit edilmiştir.

In this study, relationship of earthquake parameters were statistically analyzed. This parameters were determined as a hypocenter, epicenter, magnitude and times of between earthquakes. Radius 100 km from center of Elazig were determined as a application area. The data set, earthquakes in this area took place between 1900 and 2010 were included in the study. As a result, relationship of between earthquake hypocenter and times of between earthquakes were statistically found significant (p<0.05). Times of between earthquakes were affected by hypocenter.
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: Deprem parametreleri; Doğu Anadolu fay zonu; Earthquake parameters; East Anatolian fault zone