AMR B. ŞUA YB AN EBiHi AN CEDDİHİ iSNADININ TENKiT VE TAHLiLi - Özdemir, Veysel (Fırat University, 2008)
Hz. Peygamber (sas)'in murıikebesinde, Abdullah b. Amr tarafından yazılmış olan hadislerin yer aldığı Es-Sahifetii's-Siidzka'nın, (Abdullah b. Amr'ın torununun oğlu olan) Amr b. Şuayb'a kadar intikal ettiği bilinmektedir. Amr b. Şuayb'dan ise "Amr b. Şuayb an ebfhi an ceddilıi" isniid formuyla- bUyük bir kısmı- tasnif dönemi eserlerinde yer almıştır. Hadis alimleri bu isniid formu üzerinde çok çeşitli yorumlarda bulunmuşlardır. Bu çalışmada, hadis iilimlerinin bu isniid hakkında söylediklerine yer vererek, sÖz konusu isniidın tenkit ve tahlilini yapacağız.
Critica! Review and Analisis of lsnad of Amr b. Shu'ayb an Abihi an Jaddihi
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları