KUR'AN'DA HUŞU KAVRAMININ SEMANTİK ANALİZİ - KAYA, NECMETTİN (Fırat Üniveristesi, 2013)
Huşû, Kur?an?da mü?minlerin özelliği anlamında kullanılmış bir kavramdır. Kök olarak korku alanına ait olan bu kavram, saygı ve sevgi içeren bir korku olmakla diğer korku kavramlarından ayrılır. İnanan insanın Rabbi karşısında boyun bükerek tam bir teslimiyetle itaatini anlatan bir kelimedir. Âhiret hayatında ise tamamen inanmayan insanların içine düştüğü aşağılanmış halini anlatmak için kullanılır. Bu çalışmada huşû kavramı Kur?an?daki bütünlüğü içerisinde ele alınmıştır. Anahtar Kelimeler: Kur'an, Huşû, Semantik, Mü'min, Namaz.

Awe, is a concept used in the meaning of the feature of believer. As the root that concept in the field of the fear, seperated from the other with a fear of being within respect and love. It is a word describing obedience with a full nonresistance that people who belive in the presence of God by bending the neck. It is used to describe the form of the people who do not believe certainly in the afterdeath life has fallen into humiliated. The concept of the awe is discussed within the integrity of the Qur'an in this study. Keywords: Qur'an, Awe, Semantics, Believer, Salaat
Semantic analysis of the concept of awe in the Qur'an
Keywords: Din