YUNUS EMRE DiVANINDA DÖRT DiNi TERiM - Soysaldı, İhsan (Fırat University, 2001)
Bu araştınnamızda büyük bir sevgi insanı ve Hakk aşığı olan Yunus Ernre'nin Dinanı'ndaki temel dört dini kavram incelenmiştir. Bunlar, Namaz, Oruç, Hac ve Ölüm kavraınlandır. Bu kavramları seçmemizdeki ana neden; İslam Dininde bunlann temel esaslardan oluşlan, dünya ve ahiret saadetinin bunlarla mümkün olabileceğindendir.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları