İHTİMALİYET DAĞILIM FONKSİYONLARI İÇİN YENİ BİR YAKLAŞIM: PERTÜRBE İHTİMALİYET DAĞILIM FONKSİYONLARI - YILMAZ, MÜCAHİT (Fırat Üniveristesi, 2011)
Bu çalışmada, Pertürbe Binom, Poisson ve Normal (Gauss) olasılık dağılım fonksiyonları nükleer sayım istatistiği için önerildi. Temel olarak, Pertürbe İhtimaliyet Dağılım Fonksiyonları (PİDF) ?ilgili niceliğin aritmetik ortalaması? + ?pertürbe terimler? den oluşur. Pertürbe terimler, klasik denklemlere eklenir ve böylece, PİDF ler elde edilir. PİDF ler nükleer sayım istatistiği açısından büyük bir öneme sahiptir. Bu çalışmada önerilen metodoloji nükleer fiziğin diğer kısımlarına da uygulanabilir.

In this study, Perturbed Binomial, Poisson and Normal (Gauss) probability distribution functions are proposed for the nuclear counting statistic. Basically, Perturbed Probability Distribution Functions (PPDFs) consist of ?the arithmetic average of the quantity concerned? + ?the perturbed terms?. The perturbed terms are added to the classical equations, and so PPDFs are obtained. PPDFs have a great significance in terms of the nuclear counting statistics. The suggested methodology in this study can also be applied to other parts of nuclear physics.
A new approach for probability distribution functions: Perturbe probability distribution functions
Keywords: Fizik ve Fizik Mühendisliği; İstatistik