OSMANLI TÜRKÇESİNİN ÖĞRETİMİ - Ulucan, Mehmet (My University, 2016)
İnsan, sürekli öğrenen bir varlıktır. Öğrenmenin temelinde dil vardır. Başlangıcından bugüne insanoğlunun bütün kazanımlarında dil çok önemli bir rol üstlenmiştir. Bilim, sanat, eğitim vb. alan ve disiplinlerdeki gelişmeler, dil sayesinde gerçekleşmiştir. Ancak dil de öğrenilen ve öğretilen bir gerçektir.Geçmişte ve günümüzde dilimiz Türkçenin bütün alanlara büyük ölçüde katkısı söz konusudur. Bu katkının gelecekte de devam etmesi gerekir. Bu nedenle gelişmiş bir dil olarak Türkçe, her alandaki değişme ve gelişmelerin merkezinde olmalı; Türkiye'de ve dünyada öğretilmesi ve öğrenilmesi gereken diller arasında yerini almalıdır.Türkçe, bu işlevini yerine getirirken geçmişine dair bütün birikimleri kullanılmalıdır. Başka bir ifadeyle Türkçenin bütün dönemleri dikkate alınmalıdır. Ayrıca Osmanlı Türkçesi dönemine yönelik bütün birikim ve kazanımlar mutlaka kullanılmalıdır. Bu nedenle hem Türkiye'de hem dünyada Türkçenin öğretilmesi ve öğrenilmesinde Osmanlı Türkçesinin de dikkate alınması gerekmektedir.Bu çalışmada, yurt içi ve yurt dışında Türkçenin öğretilmesi ve öğrenilmesi hususunda Osmanlı Türkçesinin yeri ve önemi üzerinde durulmaktadır
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları; Dil ve Dil Bilim