Yeni Bir Çevrimiçi Elektrik Enerji Kalitesi İzleme Cihazı - Yıldırım, Özal; Erişti, Hüseyin; Demir, Yakup (My University, 2018)
Bu çalışmada, elektrik enerji kalitesi parametrelerini çevrimiçi izleyen yeni bir enerji kalite izleme cihazıgeliştirilmiştir. İzleme cihazı, bağlantı noktalarından üç faz akım ve gerilim bilgilerini gerçek zamanlı eldeederek güç kalitesi parametrelerini hesaplamaktadır. Ayrıca sahip olduğu haberleşme yapısı ile elde ettiği ölçümbilgilerini uzak bağlantı noktalarına anlık olarak aktarmaktadır. Cihaz yapısında, sinyal işleme alanında gittikçeyaygınlaşan Alanda Programlanabilir Kapı Dizileri (APKD) donanımı kullanılmıştır. Gömülü olarak hazırlananenerji izleme cihazı, kendi enerji akışlarını denetim altında tutmak isteyen kullanıcıların kolaylıklakullanabileceği etkin bir platform sunmaktadır.
Keywords: Mühendislik; Elektrik ve Elektronik; Enerji ve Yakıtlar