Sosyal Sermayeyi Artırma Rolü ve Katkısı Bağlamında Polis Davranışları - Töremen, Fatih; Sönmez, Nevzat (My University, 2003)
İnsanların duyguları canlı olmalarının işaretleridir. Bu bireysel olduğu gibi örgütsel bazda da aynı özelliği yansıtmaktadır. Bir örgütün gücü o örgütte bulunan insanların tabiatlarının ürünü olan duygusal zenginlik ile ölçülmektedir. Sosyal sermaye bu duyguların boyutlarını göstermektedir. Sosyal sermaye; bir toplumun üretkenliğini ve sağlıklı olmasını etkileyen normlar, sosyal ağlar ve insanlar arası itibar, güven ve inanılabilirlik olarak da tanımlanmaktadır.Polis Teşkilatı, tüm toplum katmanlarıyla bire bir temas halinde olması bağlamında yüksek sosyal sermaye birikimine muhtaç bir örgüt durumundadır. Bu makalede Polis Teşkilatının Türk toplumunun sosyal sermayesinin arttırılmasındaki rolü ele alınarak, çeşitli örneklerle incelenmeye çalışılmıştır.
Keywords: Sosyal sermaye; polis eğitimi; polis davranışları