Determination of Knowledge, Attitudes and Practices of Nurses Working in Surgical Intensive Care Units on the Use of Physical Restraint: A Multicenter Cross-Sectional Study - Koyuncu, Aynur; Kaya, Gülay Akbay; Yava, Ayla (Dokuz Eylul University, 2024)
Background: Research on the knowledge, attitudes, and practices of nurses working in surgical intensive care units regarding the use of physical restraints is limited. Objective: This study aimed to assess nurses’ knowledge, attitudes, and practices regarding physical restraint use in surgical intensive care units (S-ICUs). Method: The research, a descriptive cross-sectional study, involved nurses from three hospitals’ surgical intensive care units between March 15th and June 15th, 2022, with a total of 73 voluntarily participating nurses (n=73). Data were gathered using the Physical Restraint Knowledge, Attitude, and Practice Scale via face-to-face surveys. In the analysis of the data, independent t tests and one-way ANOVA were used. The post hoc Tukey HSD test was utilized to determine the variables contributing to the differences. A p-value of

Giriş: Cerrahi yoğun bakım ünitelerinde çalışan hemşirelerin fiziksel tespit kullanımına ilişkin bilgi, tutum ve uygulamalarını belirleyen araştırmalar sınırlıdır. Amaç: Bu çalışma, cerrahi yoğun bakım ünitelerinde (C-YBÜ) çalışan hemşirelerin fiziksel tespit kullanımına ilişkin bilgi, tutum ve uygulamalarını belirlemek amacıyla yapıldı. Yöntem: Araştırma, tanımlayıcı kesitsel bir çalışma olup, 15 Mart 2022 ile 15 Haziran 2022 tarihleri arasında üç hastanenin cerrahi yoğun bakım ünitelerinde görev yapan toplam 73 gönüllü hemşire (n=73) ile yürütüldü. Veriler, Fiziksel Kısıtlama Bilgi, Tutum ve Uygulama Ölçeği kullanılarak yüz yüze anketler aracılığıyla toplandı. Verilerin analizinde bağımsız gruplarda t testi ve tek yönlü ANOVA kullanıldı. Farklılıklara katkıda bulunan değişkenleri belirlemek için post hoc Tukey HSD testi kullanıldı. p-değeri
Cerrahi Yoğun Bakım Ünitelerinde Çalışan Hemşirelerin Fiziksel Tespit Kullanımına İlişkin Bilgi, Tutum ve Uygulamalarının Belirlenmesi: Çok Merkezli Kesitsel Bir Çalışma
Keywords: Surgical Diseases Nursing??; Cerrahi Hastalıklar Hemşireliği