ASETİL BENZOFURAN METAKRİLAT, HOMO VE KOPOLİMERLERİNİN SENTEZİ VE ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ - KARAÇORLU, ZEHRA (Fırat Üniveristesi, 2006)
Bu çalışmada, önce 2-Asetil Benzofuran Metakrilat(ABM) sentezlendi. Sentezlenen 2-AsetilBenzofuran Metakrilat(ABM) serbest radikalik yoldan polimerleştirildi. Daha sonra Akrilonitril(AN)ve Stiren(St) ile aynı metodla kopolimerleri elde edildi. Poli(ABM), Poli(ABM-ko-AN) ve Poil(ABM-ko-St) polimerleri IR, 1H-NMR ve element analiz teknikleri ile karakterize edildi.Homopolimer ve kopolimerlerin camsı geçiş sıcaklıkları sırasıyla DSC ile ölçüldü.Kopolimerdeki monomer reaktivite oranları Kelen Tüdös metoduyla tayin edildi. Mw/Mn ve ortalamamolekül ağırlıkları Gel Permeation Chromatography(GPC) ile belirlendi. Homopolimer vekopolimerlerin termal davranışları ve bozunmaya ait aktivasyon enerjisi(Ea), TGA ile hesaplandı .Anahtar Kelimeler: 2-Asetil Benzofuran Metakrilat, Termal analiz, Reaktivite Oranları
Synthesis and investigation of acetyl-benzofuran-methacrylate homo and copolymers
Keywords: Kimya