Sanat ve bilimde gerçek kavramı - Kavuran, Tamer. (My University, 2003)
Sanat ve bilimdeki gerçekliğin ve insanlık için her iki alanında öneminin belirlen-meye çalışıldığı bu araştırma, betimsel verilerden oluşmaktadır. Araştırma konusu, ilgili bilimsel yayınların listesini içeren indeks ve özlerin taranması ve kütüphane koleksiyonla-rının taranması ile betimlenmeye çalışılmıştır. Sanat ve Bilimdeki gerçeklik kavramlarının insanlık tarihinin her döneminde fark-lılıklar gösterse de insanlık için her iki alanında gerekli ve önemli olduğu sonucuna varıl-mıştır. Ayrıca sanatın anlaşılmasında ve insandaki estetik duyarlığın gelişmesinde sanat eğitiminin önemi de bu araştırma ile belirlenmiştir.
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Tek Yazarlı
Keywords: Sanat; bilim; gerçeklik. sanat eğitimi