DOĞRUSAL REGRESYON ANALİZİNDE M TAHMİNCİLER VE EKONOMETRİK BİR UYGULAMA - Türkay, Hakan (Fırat University, 2004)
Bu çalışmada robust (dayanıklı) regresyon yöntem-lerinden M tahmincilerin teorik özellikleri ve hesaplama usulleri ele alınmış ve bu tahmincilerin klasik tahmin yöntemi olan EKK tahmincileri ile karşılaştırmalı bir uygulaması yapılmıştır. Türkiye ekonomisinde enflasyonun faiz, döviz kuru ve para arzı ile olan ilişkisinin incelendiği  ekonometrik bir model EKK ve M tahminciler kullanılarak tahmin edilmiş ve sonuçlar karşılaştırmalı değerlendirilmiştir.