AISC 360-10 ve Türk Deprem Yönetmeliğine Göre Çelik Yapıların Tasarımı - Ülker, Mustafa; Savas, Sedat (My University, 2018)
Bu çalışmada, Amerikan AISC 360-10 ve Türk Deprem yönetmeliği DBYBHY-2007' ye göre çelik yapıların tasarım kuralları araştırılmış ve irdelenmiştir. Sayısal uygulama olarak, altı katlı çelik bir yapının tasarımı \"(Bir) doğrultuda süneklik düzeyi yüksek çerçeveli, diğer doğrultuda süneklik düzeyi yüksek dışmerkez çapraz perdeli sistem\" her iki yönetmelik esaslarıyla yapılmıştır. Araştırmada, AISC 360-10 yönetmeliğine göre tasarım ilkeleri, LRFD ve ASD 'ye göre hesap esasları, kesitlerin sınıflandırılması konuları etraflıca araştırılmıştır. Çelik yapının yapısal analizi SAP2000 programı ile gerçekleştirilmiştir. Analizde yükleme kombinasyonu olarak AISC 306-10 yönetmeliğinin yükleme kombinasyonları alınmıştır
Keywords: Mimarlık; İnşaat Mühendisliği