GRAM NEGATİF BAKTERİLERİN SEFEPİM DUYARLILIKLARININ ARAŞTIRILMASI - Kizirgil, Ahmet; Tatar, Suna; Yılmaz, Mustafa (Fırat University, 2001)
Bu çalışmada Gram negatif bakterilerin, yeni bir dördüncü jenerasyon sefalosporin olan sefepime duyarlılıklarının disk diffüzyon yöntemi ile araştırılması amaçlandı. Toplam 255 Gram negatif mikroorganizmanın %93'ü sefepime duyarlı bulundu. Sefepim duyarlılığı Escherichia coli 'de %97, Pseudomonas aeruginosa 'da %84, Klebsiella pneumonia 'da %82, Enterobacter türlerinde %78 olarak saptandı. Klebsiella oxytoca, Morganella morganii, Serratia marcescens, Proteus vulgaris ve Proteus mirabilis türlerinin tümü sefepime karşı duyarlı bulundu. En düşük sefepim duyarlılığının Enterobacter türlerinde olduğu (%78) gözlendi.

In this study, we aimed to investigate the susceptibility of Gram negative bacteria against to cefepime, is a novel one of the fourth generation cephalosporins, by using disc diffusion method. Two hundred thirty seven of total 255 (93%) Gram negative bacteria were susceptible to cefepime. Susceptibility of cefepime in Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Klebsiella pneumonia, Enterobacter spp were 97%, 84%, 82% and 78%, respectively. All of Klebsiella oxytoca, Morganella morganii, Serratia marcescens, Proteus vulgaris and Proteus mirabilis strains were susceptible to cefepime. The least susceptibility of cefepime was observed for Enterobacter spp (78%).
Investigation Of The Susceptibility Of Gram Negative Bacteria Against To Cefepime