Güneş enerjisinin yeraltında mevsimlik depolama teknikleri ve konut ısıtma uygulamaları - İnallı, Mustafa (My University, 1998)
Güneş enerjisinin toprak içerisinde mevsimlik depolanarak konutların ısıtılmasında kullanımı, son yıllarda oldukça yaygınlaşmıştır. Bu çalışmada özellikle güneş enerjisinin toprakta depolanma esasları, avantajları, bu konudaki gelişmeler ve Dünyadaki uygulamalarından bahsedilecektir. Güneş enerjisi potansiyeli açısından zengin olan ülkemizde söz konusu depolamah sistemlerin kullanılmasıyla, konutların ve sanayiin enerji ihtiyacını karşılamada önemli adımlar atılacaktır.
Keywords: Mimarlık; Mühendislik; Makine; Enerji ve Yakıtlar; İnşaat Mühendisliği