HOMOJEN DOLGU BARAJLARDA EN UYGUN DOLGU TİPİNİN ARAŞTIRILMASI - GERGER, REŞİT (Fırat Üniveristesi, 1994)
Bu çalışmada, küçük tip homojen dolgu barajlarda, en uygun dolgu malzemesinin özellikleri araştırılmıştır. Çeşitli tipte dolgu malzemeleri ile test dolguları oluşturulmuştur. Bu dolguların serbest basınç dirençleri, geçirimlilikleri, boşluk oranları, poroz iteleri ve bunlar arasındaki ilişkiler incelenmiş, küçük tip barajlar için uygun bir malzeme teklif edilmiştir.1. Yapılan deneyler sonucunda, küçük tip barajlar için, 4,8 mm ve 10 mm çapındaki danelerin eşit oranda karışımlarına %30 oranında kil katılarak elde edilen malzeme ideal malzeme olarak bulunmuştur. ANAHTAR KELİMELER: Küçük barajlar, homojen dolgu barajlar, toprak dolgu barajlar, dolgu malzemesi özellikleri.

In this study, the specifications of most proper filling material of small type homogeneous filled dams was investi gated. Test samples has been formed with various type of filling materials. Free pressure resistances, permeabiliti es, void ratios and porosities of these samples and the re lationship between them were researched and a proper materi al was proposed for small type dams. In the result of completed experiments, for small dams, the material which is obtained by adding 30 % clay to the egual mixture of 4,8 mm and 10 mm diameter particle is found as the ideal material. KEY WORDS : Small dams, homogeneous filled dams, earthdams, properties of the filled materials.
The Research of the most proper type of filled in homogeneous filled dams
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: İnşaat Mühendisliği; Civil Engineering